Annons

Toalettbrist i Smyge på väg att lösas

Kommunstyrelsen har beslutat att lösa bisten på offentliga toaletter i Smyge. Dessutom ger man klartecken för en ny gångväg.
Trelleborg • Publicerad 5 april 2002

Kommunstyrelsen skjuter till en halv miljon kronor för att göra en gångväg mellan parkeringsplatsen bakom Hamnkrogen och hamnplan i Smyge, allt för att göra det enklare för turisterna och byborna att promenera mellan sevärdheterna. Dessutom ska det anläggas en bättre parkering för bussar än den som finns där i dag. Pengarna ska även räcka till att råda bot på bristen på toaletter vid hamnen. Det är delvis en seger för oppositionsrådet Sune Larsson (c) som i sin motion till kommunfullmäktige föreslagit att det ska ordnas toaletter på det välbesökta området. Det blir toaletter uppställda vid hamnen lagom till sommarsäsongen, fastän bara tillfälligt. Kommunen ska samtidigt ta fram förslag på att bygga en permanent servicebyggnad, som ska inrymma dusch och toaletter.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons