Tjuvstarten blev en väckarklocka

Torsdag kväll: Pariserhjulet står stilla och knallarna på C B Friisgatan bygger upp försäljningsstånden. I det stora tältet sparkar 300 personer igång förfesten. På fredagen stämmer övriga Trelleborgsbor in. Även Jo-Ann Henningsen.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2009
Foto: 
Johanna Holmgren är en av dem som serverar i tältet under festivalen. "Det är inte jobbigt, bara roligt", säger hon.
Johanna Holmgren är en av dem som serverar i tältet under festivalen. "Det är inte jobbigt, bara roligt", säger hon.Foto: 
Med allsång och armkrok tjuvstartade Palmfestivalen på torsdagen. Monica Nilsson hakade i sin väninna, närmast till höger i bild, ser fram emot det hon ser som årets höjdpunkt i stan.
Med allsång och armkrok tjuvstartade Palmfestivalen på torsdagen. Monica Nilsson hakade i sin väninna, närmast till höger i bild, ser fram emot det hon ser som årets höjdpunkt i stan.Foto: 

TRELLEBORG. Med en full matkasse dyker hon upp vid ingången till festivaltältet.

– Vad är det för fest i stan, frågar hon entrévärden Kenja Persson.

– Det är Palmfestivalen här fredag och lördag, svarar Kenja Persson vänligt men lite undrande.

Som nyinflyttad från Danmark har Palmfestivalen helt gått Jo-Ann Henningsen förbi.

I tältet snitslar sig servitrisen Johanna Holmberg fram i bänkraderna och på scenen har Peter och Peter tagit över underhållningen efter imitatören Jan Wolfhagen, Wilma Davidsson och Flick-flack. Kända coverlåtar går hem – det blir allsång och armkrok i bänkraderna.

– Det blir hela tiden högre kvalitet på Palmfestivalen. Det är inget skräp, säger Monica Nilsson när hon släppt taget om sin väninna.

Framförallt var det föreningsfolk och företagare som fick sitt lystmäte under torsdagen. Det är först idag som festen sparkar igång på riktigt för gemene man. Men för Jo-Ann Henningsen är kvällen ung.

– Det kostar 150 kronor om du vill gå in för lite barhäng, säger Kenja Persson till Jo-Ann Henningsen som tar erbjudandet på studs.

Ska du gå på festivalen på lördag?

– Jag tror faktiskt att jag ska ringa mina vänner i Köpenhamn och säga att det är fest i Trelleborg, säger hon.

Karin Lagerholm
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.