Annons

Tjuv slog åter till vid golfbanor

Tjuvar som tycks ha specialiserat sig på bilinbrott vid golfbanor härjar just nu runtom i Trelleborgs och Vellinge kommun. På torsdagen blev tre personer drabbade.
Trelleborg • Publicerad 19 oktober 2018
Bilinbrottstjuvar som specialiserat sig på parkeringsplatser vid bland annat golfbanor härjar just nu på Söderslätt.
Bilinbrottstjuvar som specialiserat sig på parkeringsplatser vid bland annat golfbanor härjar just nu på Söderslätt.Foto: Tomas Nyberg

På torsdagsförmiddagen utsattes, enligt polisanmälan, en bil parkerad vid Falsterbo golfklubb för ett inbrott. Ägaren upptäckte vid 14-tiden att någon krossat en ruta och tagit sig in i bilen. Inget uppges vara stulet men en liten väska med tvättservetter i hade öppnats.

Samma dag, omkring lunchtid, stals en kamera ur en bil vid Ljunghusens golfklubb. Inbrottet skedde genom att en bakre sidoruta hade krossats.

Annons

Lite senare på eftermiddagen, mellan 16.15 och 16.40, kom tjuvar över både dator, pass och bankdosor som fanns i en bil vid Trelleborgs golfklubb. Bilens ägare fick veta via en app i telefonen att bilens larm hade utlösts och upptäckte därefter inbrottet. Även i detta fall hade en av bilens rutor krossats. Värdet på det som stals är 14 000 kronor.

Den senaste tiden har även parkeringsplatser vid kyrkor och på platser där folk som brukar vara ute och promenera på Näset varit utsatta för bilinbrott. Jörgen Sjåstad, kommunpolis i Vellinge, tror att det handlar om tjuvar som specialiserat sig på just den här typen av bilinbrott.

Att gömma det som är stöldbegärligt i bagageutrymmet rekommenderar han inte heller.

– De är specialister och sitter och tittar när man parkerar, så det hjälper inte. Man ska alltid ta värdesaker med sig, betonar han.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons