Annons

Tjejliga slår till igen

I förra veckan gick polisen ut och varnade för två kvinnor som specialiserat sig på åldringsbrott. På förmiddagen på måndagen larmade en äldre trelleborgsdam polis efter att ha upptäckt två kvinnor på ovanvåningen i sitt hus på Tommarpsvägen.
Trelleborg • Publicerad 28 juli 2003

Förmodligen rör det sig om samma kvinnor som vid tidigare liknande brott, trots att signalementen skiljer sig åt. - Det är med stor sannolikhet samma kvinnor som det rör sig om. Det kan hända att de använder peruk, säger Björn Schäfer, närpolischef i Trelleborg. Kvinnorna gav sig snabbt i väg när de upptäcktes i huset på Tommarpsvägen. De fick förmodligen med sig en plånbok. Polisen har misstankar om vilka kvinnorna är. Förmodligen är de bosatta i Trelleborg. - Men vi måste ta dem på bar gärning. Därför att det viktigt att folk ringer direkt när de misstänker något, säger Björn Schäfer. Två par i Trelleborg drabbades i förra veckan av kvinnornas framfart. Vid båda tillfällena uppträdde de mycket artigt och ville ha hjälp med att skriva ett meddelande till en granne. I själva verket var de ute efter att länsa lägenheten på smycken och kontanter. - De här kvinnorna kommer att hålla på så länge det betalar sig, säger Björn Schäfer.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons