Tjejer i killarnas lekstuga

En chans att ostört få rumstera om i grabbarnas lekstuga lockade massor av damer i alla åldrar till en ny "tjejkväll" på Kocks byggmarknad på tisdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 26 mars 2002

I entrén stod de unga killarna Four Shots - för kvällen en trio - och sjöng favoriter som "Snabbköpskassörskan", och det bjöds på snittar och vin. BILD:CLAES NYBERG - I fjol var första gången vi testade det här, och då kom 300 tjejer. I kväll räknar vi med uppemot 500, berättade chefen Anders Andersson som stod och serverade vin som den mest slipade bartender. - Jätteroligt, tyckte han. Det här är grabbarnas paradis, hit ska vi ha in tjejerna. Byggvaruhus tenderar annars att locka mer manliga kunder än kvinnliga. Genom att fokusera på mer "kvinnliga" aspekter av området hus och hem, och stänga ute killarna, lyckas varuhuset få in damerna. Nämnda damer flockades denna kväll i trädgårdssektionen och på färgavdelningen. De sniffade också nyfiket på den friska luft en bra ventilation kan ge och intresserade sig även för kök och bad. Sämre var det med publiken kring hammare, spik och varjehanda maskiner. - Vi tänkte ordna det lite fint i badrummet, därför är vi här, berättade Birgitta Lundberg. - Skönt att kunna göra det i lugn och ro, tyckte väninnan Birgit Larsson. - Därför har vi inte mannen med, han vill bara titta på skruvar och sånt! skrattade Birgitta. Ni män vill ha verktyg till allt, maskiner helst. - Men det är ändå kvinnan som bestämmer, tillade hon. Åtminstone över de små sakerna.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.