Annons

Tjejer dömdes för misshandel

En 14-årig flicka råkade illa ut under några sommardagar i Trelleborg. Vid två tillfällen misshandlades hon på Stortorget. Nu har ärendet avgjorts i tingsrätten, som finner två tjejer ansvariga för det inträffade.
Trelleborg • Publicerad 3 januari 2002

Vid båda händelserna var flera vittnen närvarande, bland annat en civilklädd polis.

Annons

Normalt är påföljden för misshandel fängelse, men de båda tjejerna - 20 och 15 år gamla - är tidigare ostraffade.

Tingsrätten dömer därför villkorlig dom och dagsböter för 20-åringen och 15-åringen ska genomgå vård inom socialtjänsten.

En tredje åtalad, en 18-årig trelleborgska, dömdes för övergrepp i rättssak, då hon hotat 14-åringen med stryk om hon polisanmälde händelserna. Hon ådöms dagsböter.

14-åringen, som säger sig inte veta varför hon misshandlats, fick smärta, yrsel och rodnader av det inträffade. De båda händelserna har lett till psykiska påfrestningar och de åtalade dömdes att betala drygt 30 000 kronor skadestånd för sveda och värk.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons