Annons

Tjafs på Snapchat ledde till misshandel – 15-åring dömd

Två 15-åriga tjejer är dömda av tingsrätten efter ett bråk på en skolgård. Händelsen inträffade under sommarlovet förra året.
Trelleborg • Publicerad 31 januari 2019 • Uppdaterad 1 februari 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Håkon Mosvold

Två gäng med tjejer i 15-årsåldern hade bestämt träff en kväll i juli på Liljeborgsskolans skolgård för att reda upp en konflikt som börjat på Snapchat, ett socialt medium.

Träffen slutade med att en av dem blev ofredad och misshandlad. Nu har två 15-åriga tjejer dömts av tingsrätten. Den ena för ofredande eftersom hon ska ha dragit den utsatta tjejen i håret. Och den andra för misshandel eftersom hon ska ha slagit henne två gånger med öppen hand i ansiktet.

Annons

Straffet för dem båda blev böter. Eftersom tingsrätten menade att ofredandet var mindre allvarligt så dömdes den ena till penningböter på 1 000 kronor medan den andre, som dömdes för misshandel, fick 30 dagsböter vilket motsvarade 1 500 kronor.

Den drabbade tjejen begärde skadestånd men tingsrätten menade att brotten hon utsatts för inte innebar en så allvarligt kränkning att hon hade rätt till det.

De dömda tjejerna ska dessutom betala vardera 800 kronor till brottsofferfonden.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons