Annons

Tiobarnsfamiljen med hästintresse får tv-program

Familjen Hammarström i Ljunghusen, välkänd i flera ridkretsar, får en egen tv-serie på SVT Play.
– Jag är sjukt taggad, jag tycker att det är roligt att stå i centrum. Alla i familjen tycker att det här ska bli roligt, men en del tycker klart att det är roligare än andra, säger 18-åriga Klara Hammarström.
Ljunghusen • Publicerad 13 juli 2018 • Uppdaterad 22 oktober 2018
Trion främst: Ingemar, Klara och Selma är huvudrollsinnehavare. Bakre raden, från vänster: Lukas med hunden Daisy, Mathilda, Amanda, mamma Anna, Julian, pappa Eskil med Annabel. Mittenraden: Ellen och Adam.
Trion främst: Ingemar, Klara och Selma är huvudrollsinnehavare. Bakre raden, från vänster: Lukas med hunden Daisy, Mathilda, Amanda, mamma Anna, Julian, pappa Eskil med Annabel. Mittenraden: Ellen och Adam.Foto: Andreas Hillergren/SVT

Det händer mycket för familjen Hammarström, tiobarnsfamiljen med det stora ridintresset som bor i Ljunghusen. App-släpp, nytt ridhus, tävlingar och Falsterbo Horse Show. Under tävlingarna i Falsterbo följer även ett kamerateam familjen.

– Jag ska sjunga nationalsången på fredag inför Grand Prix. Kamerorna är med oss hela tiden och fångar alla ögonblick, säger Klara Hammarström.

Annons

Alla tycker att tv-serien är spännande enligt Klara Hammarstöm, även om vissa är mer engagerade än andra.

– Lillebrorsorna som precis blivit tonåringar är väl lite mer oroliga för att skämma ut sig, men jag tänker att man måste vara sig själv, säger hon.

Klara Hammarström gillar att stå i rampljuset.
Klara Hammarström gillar att stå i rampljuset.Foto: Andreas Hillergren/SVT

Klara Hammarström har över 14 000 följare på Instagram, och berättar att familjen redan har en liten bas som följer dem genom sociala medier.

– Det blir roligt att nå ut med något som kommer från kameror som inte bara är mobilerna. Jag tror att vi kan locka en ganska bred publik, vi täcker många åldrar med tanke på att vi är syskon från 2 år till 22 år. Och mamma och pappa också, säger hon.

Särskilt mycket tv brukar inte familjen Hammarström titta på, eftersom de oftast är iväg på något, om det så är med hästar eller något annat intresse. Men Klara gillar programtypen.

– Jag gillar reality, ska jag titta så blir det gärna det. Men jag tror inte det finns så mycket som liknar vårt program, säger hon.

Team Hammarström, som familjen kallas, har också nyligen invigt sitt nya ridhus som de byggt tillsammans med företaget Borga.

– Innan har vi haft hästar på tre olika ridhus runt Falsterbo. Nu har vi möjlighet att samla hästarna och familjen på ett ställe, förutom gården i Hälsingland. Men dit är det lite långt från Falsterbo, säger Klara Hammarström.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons