Annons

Tioåring firades i Beddinge

Mitt i byn i Beddinge firade i söndags tioårsjubileum. Eldsjälarna bakom evenemanget hoppas på tio år till. Men då behöver de förstärkning.
Trelleborg • Publicerad 12 september 2011
Isabelle Ala och Melvin Örjas testade den lilla röda traktorn.
Isabelle Ala och Melvin Örjas testade den lilla röda traktorn.Foto: 
Någonting för alla åldrar. Julius Levén såg till att jättesåpbubblor spred sig över idrottsplatsen i Beddinge.
Någonting för alla åldrar. Julius Levén såg till att jättesåpbubblor spred sig över idrottsplatsen i Beddinge.Foto: Claes Nyberg

För tio år sedan föddes idén av idrottsföreningen i Beddinge. Och när man fick med sig LRF på tåget var det bara att köra igång. Sten-Åke Jönsson, ordförande i Beddinge IF:s boulesektion, har varit med sedan starten.

- Det har blivit en slags hemvändardag. Många som jag spelade fotboll med i föreningen är här idag. Folk tar sig hitför att träffa gamla kamrater, säger Sten-Åke Jönson.

Annons

Konceptet har varit ungefär detsamma under årens lopp. Produkter från lokala producenter, gamla bilar och traktorer, kaninhoppning och loppis. I år var dock loppmarknaden ovanligt liten.

- Det krockade med en bakluckeloppis i Anderslöv, säger Sten-Åke Jönsson.

Lagom till att förberedelserna drog igång på söndagsmorgonen kom SMHI med en vädervarning. Åska och kraftiga regnoväder var på ingång. Men Mitt i byn klarade sig.

- Det är nog bara för att det är jubileum, säger Sten-Åke Jönsson som har hopp om att det kan bli fler jubileum.

Det finns planer på att bilda ett byalag i Beddinge. Det skulle kunna ge eldsjalarna bakom Mitt i byn lite avlastning

- Vi pratar varje år om vi ska göra detta eller inte. För det är mycket jobb. Men vi är några eldsjälar som kör på, säger Sten-Åke Jönsson.

Maria Sällberg
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons