Annons

Tioårig hemvändardag i fiskets namn

Klockan tolv på söndag går startskottet för årets Fiskets dag i Beddingestrand. En hemvändardag med loppis, mat, musik och veteranbilsutställning. Men inte så hemskt mycket fiske.
Trelleborg • Publicerad 26 juli 2013
Loppmarknaden är en av de mest populära attraktionerna under årliga Fiskets dag.
Loppmarknaden är en av de mest populära attraktionerna under årliga Fiskets dag.Foto: Claes Nynerg

– Det hör ihop med gammal historia och när byalaget köpte Garnboden som förr i tiden användes av fiskarna för att rengöra och torka nät under vintern. Det var därför som vi valde att kalla det här för Fiskets dag. Vi har en utställning med en ålhomma och några nät men annars inte mycket fiske, säger Lilla Beddinge byalags Krister Rosberg.

Fiskets dag är främst en hemvändardag som besöks av omkring 3 000 personer varje år. Eller fler om vädret är rätt. Störst är kanske ändå loppmarknaden som brukar stormas av fyndare när startskottet går klockan tolv.

Annons

Men det blir även målning för barn, veteranbilsutställning och, nytt för i år, ett litet tåg som kör en tre kilometer lång runda i byn,

– Vi har hållit på med förberedelserna under hela veckan. Nu hoppas vi att det blir bra väder och mycket folk, säger Krister Rosberg.

Louise Löfgren
John Palm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons