Tio månaders fängelse för stöld

Båda de män som varit misstänkta för ett villainbrott i Höllviken den 20 september i år är skyldiga. Det menar tingsrätten i Trelleborg som på onsdagen dömde dem till vardera tio månaders fängelse för grov stöld.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2002

Vid rättegången erkände en av dem, en 47-årig man, att han gjort inbrott och stulit smycken i en villa i Höllviken den 20 september i år. Den andre, en 46-årig man, nekade och lämnade en förklaring till varför han befunnit sig i området där inbrottet skedde samtidigt och varför spår av hans DNA fanns i ett par handskar som hittades i närheten. Denna menar tingsrätten har osannolika inslag samtidigt som det finns flera olika saker som pekar på att även 46-åringen deltog i stölden. Bland annat påpekas att de båda männen kände varandra och att det fanns spår av fler än en gärningsman i villan. Tingsrätten menade därför att stölden skett gemensamt och i samförstånd och dömde därmed båda till lika långt straff. De ska dessutom betala sammanlagt 3500 kronor i skadestånd till ägaren av villan.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.