Tio års fängelse fastställdes

Tio års fängelse och livstids utvisning. Hovrätten fastställde domen mot den ene av de två ryska medborgare som försökte sig på en rekordsmuggling av ecstasy i november i fjor.
Trelleborg • Publicerad 28 mars 2007

De två männen, 47 respektive 48 år gamla, kom i två bilar med färjan från Travemünde den 16 november. I den ena bilen hittade tullarna 108606 ecstasytabletter och 1,47 kilo amfetamin, iden andra 71630 ecstasytabletter och 1,49 kilo amfetamin.

Båda dömdes till 10 års fängelse och livstids utvisning av tingsrätten den 1 februari. Men det var bara den ene mannen som överklagade sin dom.

Enligt utredningen, och domen, var det 48-åringen som var den som drev på och kontrollerade smugglingsförsöket. Han hade gett den andre mannen i uppdrag att köra en bil från Ryssland till Tyskland och tillbaka. Han hade också hand om ekonomin och de praktiska arrangemangen och bestämde färdvägen.

Tillsammans hade de två männen 67 flaskor med ecstasytabletter gömda i bensintanken, under en speciallucka. De hade också var sin flaska med amfetamin.

Den ene av männen berättade inför rätten att han nog trodde att de skulle smuggla något från Ryssland till Tyskland men att han egentligen inte brydde sig. Den andre förnekade allt och skyllde på en polack som hette "Janik". Varken tingsrätt eller hovrätt trodde honom.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.