Annons

Tio år för tre kilo opium

Det kan kosta tio år i fängelse att ha en osammanhängande historia att berätta, särskilt när historian inte är trovärdig heller. Man kan inte påstå att man inte förstår att det som liknar stenar är opium.
Trelleborg • Publicerad 3 maj 2005

Om han inte visste det tidigare så fick en tysk medborgare erfara det i Trelleborgs tingsrätt när han dömdes till tio års fängelse och livstids utvisning för att ha försökt föra in nästan tre kilo med färjan från Travemünde.

I historian förekommer två okända män som den nu dömde inte visste namnet på, bara vad de kallade sig. Enligt hans berättelse så hotade de att skada hans fru och särskilt hans dotter om han inte körde en bil till Malmö.

Annons

Så naturligtvis körde han en bil till Malmö, men inget hände. De tvingade honom att köra en andra gång och han träffade då en av de namnlösa männen. Men han passade också på att hälsa på sin bror, som enligt berättelsen bor i Malmö men vars adress han inte kände till.

Så småningom dök de två namnlösa männen upp igen och tvingade honom att packa vad han påstod sig tro vara tre stenar i bilen. Men han medgav inte att han packat opiumet i luftrenaren. Han kunde inte förstå hur det kunnat hamna där. Allt var mycket märkligt och han kunde inte föreställa sig att han transporterade något när han bara skulle köra till Malmö.

Något filter fick inte plats och skruvarna satt lösa när tullens narkotikahund markerade i motorrummet. Men det berodde på att han bytt luftfilter i bilen.

Den tyska polisen har intervjuat mannens fru, hans onkel, som äger bilen, och onkelns son. Men ingen sade sig ha märkt att den dömde varit hotad. Och de två männen har inte gått att hitta.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons