Tingsrätten läggs ner

Trelleborg mister sin tingsrätt. Det står klart sedan riksdagen i dag godkände förslaget att förändra tingsrättsorganisationen.
Trelleborg • Publicerad 10 november 2004

Protester och brev hjälpte inte. Trelleborgs tingsrätt läggs ner under nästa år och verksamheten fördelas till Ystad och Malmö. Det beskedet kom efter onsdagens debatt och beslut i riksdagen.

Enligt centerpartiets riksdagsledamot Johan Linander sades det inte mycket om Trelleborgs tingsrätt under debatten. Andra orter vars tingsrätter hotades debatterades flitigare eftersom ledamöter därifrån klev upp i talarstolen. – Jag var den ende som nämnde Trelleborgs tingsrätt, säger Johan Linander som också lämnat in en reservation mot besluten som togs i går.

– Den borgerliga alliansen är överens om att stoppa nedläggningen av tingsrätterna. Det finns inget utredningsunderlag som visar att det finns någon nytta med det, fortsätter han.

Nerläggningen av Trelleborgs tingsrätt finns med som en punkt i regeringens budgetproposition för nästa år. Enligt den ska förändringarna vara genomförda senast den 1 januari 2006.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.