Annons

Timmar av förberedelser inför glittrig discokväll

Det glittrar om paljettoppar, handväskor och örhängen. Tjejerna har sminkat sig och några har skor med höga klackar. Att gå på mellanstadiedisco är lite av ett första kliv in i vuxenvärlden.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2009
Foto: 
Filip Henriksson, Noa Öjdvindsson och Fredrik Antonius.
Filip Henriksson, Noa Öjdvindsson och Fredrik Antonius.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
... medan andra föredrar att mest titta på.
... medan andra föredrar att mest titta på.Foto: 
Discoljus och rökmaskin hörde till när Ungdomsenheten i fredags kväll arrangerade disco för årskurs 4-6.
Discoljus och rökmaskin hörde till när Ungdomsenheten i fredags kväll arrangerade disco för årskurs 4-6.Foto: 
Ida Holm, Julia Lundahl och Maja Rosén.
Ida Holm, Julia Lundahl och Maja Rosén.Foto: 
För en del är det fullt ös på dansgolvet hela kvällen...
För en del är det fullt ös på dansgolvet hela kvällen...Foto: 

Trelleborg. Över dansgolvet i Trelleborgssalen rör sig ljuskäglor av rött, grönt, gult och blått ljus. Då och då släpper rökmaskinen ut en ridå över golvet. Ena stunden är det glest mellan dem som dansar, andra stunden gungar hela golvet när hundratals fötter hoppar i takt till en röst som upprepande sjunger "Svenne Banan".

Tilde Lienau har sin kamera med sig och hon försöker fotografera kompisarna på dansgolvet. Det är hennes första riktiga disco och hon har förberett sig en bra stund innan.

Annons

- Jag höll väl på i en och en halv timme, säger hon och berättar att bilderna hon tar under kvällen ska hon redigera och sedan lägga ut på sin egen blogg.

Ida Holm och Julia Lundahl dansar tillsammans. Båda två har likadana glittrande paljettoppar på sig. Det är väl planerat. Trots att de bestämt innan vad de skulle ha på sig tog det en stund att göra sig i ordning inför discokvällen.

- Vi började klockan tre och var klara typ halv sex, berättar Ida Holm.

Efter ett par timmar är det dags för danstävling. Minst hälften av besökarna vågar sig upp på dansgolvet för att göra sitt bästa för att blidka juryn. Men i en fönstersmyg sitter tre killar och tittar på.

- Jag gillar inte speciellt att dansa, säger Noa Öjdvindsson som kommit till discot tillsammans med kompisen Filip Henriksson.

Även de har fixat sig lite extra inför kvällen.

– Det är vax, säger Filip Henriksson som kommentar till sin rufsiga frisyr.

Efter att kvällens bästa dansare är utsedd fortsätter discot i någon timme till innan klockan är tio och den glittriga kvällen är över.

Olof Broddesson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons