Annons

Time out för den nya arenan

För ett år sedan planerades det för fullt för en ny fotbollsarena i kvartsmiljardklassen i Trelleborg. Nu, med den ekonomiska krisen, har planerna gå i stå.
Trelleborg • Publicerad 22 december 2008

Arenan, som är tänkt att byggas vid den västra infarten till Trelleborg i anknytning till det nya köpcentrumet, är en dyr historia - mellan 200- och 250 miljoner kronor räknar Per-Anders Abrahamsson, ordförande i TFF, att bygget kommer kosta. Pengarna kommer från privata finansiärer och när arenan väl är färdig är det tänkt att TFF ska gå in och ta över driften.

Men finanskrisen har gett finansiärerna få kalla fötter:

Annons

- Nu är det dödläge på grund av krisen, men den kommer ju inte att vara för evigt, säger Per-Anders Abrahamsson och förklarar att krisen gör att i stort sett alla inblandade aktörer utom byggföretagen, vill avvakta.

Planeringen har pågått sen förra hösten. Förutom fotbollsarena planeras för köpcentrum, konferenshotell och storköp.

- Hela bygget kan gå loss på en miljard och det snyter man inte ur näsan, säger han.

Den nya arenan ska kunna ta in max 8 000 åskådare. Kalmars arena har fått stå som förebild och man vill satsa på många loger för åskådarna, arenan ska anpassas även till andra evenemang än fotboll.

Nu ska länsstyrelsen godkänna bygget, en del arkitektarbete är också kvar. För planeringen fortgår trots krisen:

- Det är klart att alla får kalla fötter, även om de är fortsatt intresserade, säger Per-Anders Abrahamsson.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons