Annons

Tim blev svårt biten av aggressiv hund

Hunden Tim har blivit rädd. I tisdags blev han attackerad av en annan hund under kvällspromenaden och blev svårt biten i nacken. Nu vill Tims ägare få tag på den attackerande hundens ägare för att skydda andra hundar mot angrepp.
Trelleborg • Publicerad 18 februari 2005

I tisdags gav sig Anders Ottosson ut på kvällspromenad med familjens hund Tim. Men i stället för att bli den vanliga lugna avslutningen på dagen blev promenaden en chockartad upplevelse. Tim blev attackerad och svårt biten av en annan hund.

Nu vill Anders och Lisa Ottosson få tag på ägaren till hunden för att reda ut vad som hänt.

Annons

– En sådan här hund borde ha munkorg. För vår del är skadan redan skedd men andra kanske kan skyddas mot en liknande händelse, säger Lisa Ottosson som beskriver den som en mindre brun hund, inte olikt en pitbullterrier.

Det var när Anders Ottosson kom till Henrik Dunkersgatan som han upptäckte en yngre man liggandes på trottoaren. Mannen hade blivit omkulldragen av sin hund som sedan slitit sig och nu rusade mot Tim. Ögonblicket efter hade hunden tagit ett stadigt grepp om Tims nacke och öra. Där satt den sedan som fastlåst trots att Anders Ottosson försökte att med alla krafter slita bort den genom att lyfta den i bakbenen och bända upp dess käkar.

– Tim, som är en blandning av Golden Retriever och jaktlabrador, är ganska stor och tur var väl det, säger Lisa Ottosson.

Till slut fick Anders Ottosson koppla ett strypgrepp på den attackerande hunden för att strypa dess lufttillförsel. När den väl släppte sitt grepp hade den även lyckats bita Anders Ottosson så att han fick ett sår i handen. Mannen som blivit omkulldragen lämnade sitt namn på begäran men han har därefter inte kunnat hittas.

– Vi har sökt, men han finns i alla fall inte i Trelleborg, säger Lisa Ottosson som nu tillsammans med maken kommer polisanmäla händelsen.

– Vi skulle gärna få tag på hundens ägare. Vi har ju fått lägga ut mycket pengar i veterinärkostnader även om Tim är försäkrad, fortsätter hon.

Eftersom händelsen inträffade så sent på kvällen tog de Tim till veterinären först på onsdagen. Han fick då sitt öra omplåstrat, samt ett dräneringsrör i nacken där skadorna var som störst. Och kvällspromenaderna är inte längre desamma.

– Tim har blivit rädd för att gå ut, säger Lisa Ottosson.

Hon är också orolig för familjens skull och hoppas på att hon själv inte ska råka ut för den attackerande hunden i framtiden.

– Tänk om det vore jag eller min dotter som varit ute med Tim i stället för min man. Eller om det varit en mindre hund än Tim, säger hon.

Annons

Familjen hoppas nu att någon vet vilken hund det rör sig om och hör av sig så att de kan komma i kontakt med ägaren. Trots den allvarliga händelsen tycker inte Lisa Ottosson att den attackerande hunden borde omhändertas och avlivas. I stället måste ägaren få bättre kontroll på sin hund och förse den med munkorg i framtiden.

Kristofer Naess

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons