Annons

Tillslag i Trelleborg efter stort mc-bråk

Polisen hittade på måndagen ett laddat hagelgevär vid en husrannsakan i Trelleborg. Insatsen har kopplingar till helgens mc-relaterade bråk i Kalmar.
Trelleborg • Publicerad 8 maj 2012
Foto: JESSICA GOW
Foto: JESSICA GOW

Polisen slog i måndags till mot en fastighet på Havrejordsvägen i Trelleborg. Vid husrannsakan ska man ha beslagtagit ett laddat dubbelpipigt hagelgevär.

Tillslaget i Trelleborg var en del av en större insats i Skåne. Ett femtiotal poliser gjorde husrannsakningar på runt 15 olika ställen under måndagen. Enligt Helsingborgs Dagblad slog polisen till mot Hells Angels klubbhus i Skåne, mot supporterklubben Red Devils och mot flera privatbostäder.

Annons

Från polisens sida är man förtegen om detaljerna i ärendet. Till exempel när det gäller de misstänkta och resultatet av måndagens husrannsakningar.

-Vi kommer inte att kommentera enskilda personer eller insatser, säger Lina Isaksson Funke, kommunikatör på Kalmarpolisen.

Bråket i Kalmar uppstod i lördagskväll när ett tjugotal maskerade män beväpnade med tillhyggen tog sig in på en fest hos en den lokala mc-klubben Svineri MC. På festen befann sig runt 50 personer och åtta män skadades i bråket varav två allvarligt. En av dem vårdades under tisdagen fortfarande på sjukhus med skallskador.

Männen lämnade platsen i bilar men polisen grep under lördagskvällen sjutton personer genom att sätta upp vägspärrar. Männen är i 20-60 årsåldern och samtliga ska enligt Helsingborgs Dagblad ha kopplingar till sfären runt Hells Angels.

De sjutton männen är anhållna och kommer enligt Lina Isaksson Funke att begäras häktade. Männen är misstänkta för grov stöld, grov misshandel och grov skadegörelse. Häktningsförhandlingar ska hållas under onsdagen.

Louise Löfgren
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons