Annons

Tillgängligheten undersöks på byns gemensamma ytor

På tisdagen anordnades en tillgänglighetsvandring för politiker och tjänstemän för att de ska få en bättre förståelse för vilka hinder en person med funktionshinder kan uppleva i samhället.
Trelleborg • Publicerad 19 augusti 2014
Per Persson och Mikael Bergqvist deltog på tisdagen i en tillgänglighetsvandring i Anderslöv.
Per Persson och Mikael Bergqvist deltog på tisdagen i en tillgänglighetsvandring i Anderslöv.Foto: Foto: Mattias Bolin

– Det är bättre i Trelleborgs kommun än på andra många plaster, men det finns mycket kvar att göra, säger Per Persson, Tillgänglighetsgruppen i Malmö.

Per Persson är engagerad i tillgänglighetsfrågor och tar själv sig fram med hjälp av en permobil.

Annons

– Det ska finnas valfrihet, säger han, och menar att alla delar av samhället ska vara tillgängligt även för personer med funktionshinder.

De inbjudna deltagarna fick under vandringen prova på hur det är att ta sig fram i Anderslöv med bland annat rullator och rullstol. Eller med tejpade glasögon och käpp för att simulera vilka svårigheter en synskadad person kan uppleva.

Mikael Bergqvist, tekniska förvaltningen, menar att det är viktigt för honom som jobbar med gator och trottoarer att förstå vilka svårigheter en person med funktionshinder möter när de rör sig utomhus i samhället.

– Jag var med även förra gången i Trelleborg, säger Mikael Bergqvist, tekniska förvaltningen.

Med en käpp i handen och tejpade glasögon fick han prova på att ta sig från torget till Gröningen i Anderslöv.

– Det är väldigt givande, säger Mikael Bergqvist.

Louise Löfgren
Mattias Bolin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons