Tillfälliga paviljonger ska lösa lokalbrist

2010 sa kommunstyrelsen nej till satsningar på nya förskolor. Nu tvingas bildningsnämnden att fatta beslut om tillfälliga paviljonger för att möta tillströmningen av förskoleelever.
Trelleborg • Publicerad 27 januari 2011

De båda paviljongerna, som kommer att rymma 40-50 elever vardera, ska tas i bruk i mars eller april. Den ena finns redan på plats i Smygehamn. Den andra kommer att placeras någonstans i centrala Trelleborg. Men exakt var är inte klart.

– Efter en vattenläcka på skolan finns det en paviljong på plats i Smyge. Därför har vi beslutat att använda oss av den. I Trelleborg vill vi lägga paviljongen i anslutning till en förskola, säger bildningsnämndens ordförande Lars Mikkelä (M).

Investeringskostnaderna för de båda paviljongerna ligger på 800 000 kronor och går på servicenämndens budget. Att köpa inventarier kostar 750 000 kronor, till det kommer också en årshyra på 600 000. Alltså 1 350 000 kronor som tas från bildningsnämndens budget.

Frågan om hur det ökande behovet av förskoleplatser ska finansieras har debatterats tidigare.

2010 begärde dåvarande skolnämnden pengar för att bygga två nya förskolor, en i Trelleborg och en i Klagstorp. Men planerna lades på is när kommunstyrelsen avslog begäran.

– Skjuts större investeringar på framtiden tvingas man till kortsiktiga lösningar, säger Lars Mikkelä.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.