Annons

Till salu för 100 miljoner

Ett ovanligt objekt för en mäklare. Det kan man kalla Sillesjö Gård som nu finns ute på marknaden. För den nätta summan på över 100 miljoner säljs nu gården i södra Skåne.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2014
Gården Sillesjö är till salu för drygt 100 miljoner kronor.
Gården Sillesjö är till salu för drygt 100 miljoner kronor.Foto: Foto: Sara Johari

– Det är inte en gigantisk gård, men den är stor. I dessa trakter är det ovanligt med ett objekt som Sillesjögården. Och jag är övertygad om att det kommer att säljas, säger Johan Runéus, mäklare på Cronholm Gårdar.

Egendomen omfattar 334 hektar varav 255 hektar är åkermark, 9 hektar är betesmark, 15 hektar är skogsmark och 55 hektar är vatten, tomt och övrig mark.

Annons

Om man omvandlar ytan 334 hektar till fotbollsplaner så blir det cirka 500 stycken. När en gård kommer in till byrån så värderas den efter olika mått.

– Åkermarken i Sillesjö har ett högt värde och ligger på en klass mellan åtta och nio. Klass tio är högst med den bästa jorden och då gäller 400 000 kronor per hektar. Det är toppriset i vår klassificering.

– Det finns även mjuka värden som är höga i detta objekt. Sillesjö har fantastiskt bra jaktmarker.

Hur ser köparen ut på ett sådant här ställe?

– Målgruppen kan vara allt ifrån en praktiserande lantbrukare till företagskunder, affärsmän helt enkelt. Den som köper gården är en duktig företagare eller lantbrukare.

Hur känns det att sälja en gård som kostar så mycket?

– Det är ovanligt att en gård som denna kommer ut i södra Skåne, vi får inte direkt in en handfull av liknande objekt. Det är en utmaning absolut, men samtidigt så tar vi alla våra fastigheter på allvar, svarar Johan Runéus.

Sillesjö Gård utgörs av ett flertal byggnader; mangårdsbyggnaderna som är uppförda under 1840-talet, ekonomibyggnader, arbetsbostäder och inspektorsbostad.

Louise Löfgren
Moa Skimutis,
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons