Annons

Tidspress hos hemtjänsten

Trelleborg • Publicerad 19 december 2005

En känsla av otillräcklighet och tidspress. Så uppfattar delar av personalen inom hemtjänsten i Trelleborgs kommun sitt arbete.

Inom hemtjänsten i Trelleborg finns det en ganska låg sjukfrånvaro och hög trivsel, skriver Arbetsmiljöverket i en rapport efter en inspektion inom socialtjänsten i Trelleborgs kommun.

Annons

En ökad tidspress finns dock med som ett motsatsförhållande till att det är en låg personalomsättning inom hemtjänsten, enligt den rapport som Arbetsmiljöverket har gjort.

Rapporten baseras på intervjuer med de anställda. "Delar av hemtjänstpersonalen kände sig stressade och upplever en hög tidspress och stor arbetsbelastning".

I samma stycke i rapporten sammanfattar inspektören Per Kling att "känslan av att inte räcka till har ökat markant under de senaste åren".

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons