Tidningsfack orsak till sen hämtning

Trelleborgs kommun har haft fortsatta problem med de nya sopbilarna. Ett större tidningsinsläpp ska förhoppningsvis lösa problemet.
Trelleborg • Publicerad 28 februari 2014
Foto: Hasse Holmberg / TT

– Vi gör en viss justering i dag med den ena bilen, och hoppas på att nästa vecka ska bli en bra vecka, säger Gabriella Eliasson på tekniska förvaltningen i Trelleborg.

Problemet med de nya sopbilarna har hela tiden varit detsamma. Insläppet för tidningar har varit för smalt. Sophanteringspersonalen har tidigare försökt att manuellt bredda insläppet. Det har tagit för lång tid, så i veckan har bilarna varit i Malmö och blivit reparerade. En större bit metall har avlägsnats inifrån facket för att göra mer plats åt tidningarna.

Hushåll har hört av sig till kommunen och undrat när hämtningen blir av, men många har förståelse för de tekniska problemen.

– Folk har haft överseende med att vi har lite inkörningsproblem. Vi löser det här, säger Gabriella Eliasson.

Kommunen kommer nu att börja på ruta ett, och i helgen börjar de köra in hämtningar de missat.

Louise Löfgren
Carolin Olsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.