Annons

Tidningsbud fastnade på översvämmad väg

Omkring 600 tidningsprenumeranter i kommunens norra del fick vänta på sin tidning på torsdagen sedan ett tidningsbud kört fast på vägen till Stora Markie gods väster om Anderslöv.
Trelleborg • Publicerad 17 mars 2005

Vi räknar med att alla tidningarna är utdelade senast halv tio, säger Leo Touven, nattchef på Tidningsbärarna.

Det var vid halv fem på torsdagsmorgonen som ett tidningsbud svängde in på vägen mot Stora Markie gods. På grund av den kraftiga snösmältningen på Söderslätt var vägen översvämmad och tidningsbudet försökte förgäves bromsa för att undvika en större vattensamling.

Annons

I stället för att stanna gled bilen sakta ned i vattenansamlingen och vatten började strömma in samtidigt som motorn slutade fungera. Dessutom blev tidningarna som budet skulle dela ut blöta.

Tidningsbudet ringde Leo Touven för att få hjälp men innan han hunnit till platsen hade bilen glidit ner ännu längre i vattnet. Nu var vattendjupet en meter och tidningsbudet tvingades överge bilen.

– Hon ringde upp igen och hade panik. Det var is på vägen och bilen gled bara längre och längre ner i djupet. Jag sa till henne att lämna bilen och nu mår hon bra även om hon är lite skakad efter händelsen, säger han.

Alla försök att dra upp bilen misslyckades och Leo Touven fick ringa efter en bärgare. Liksom nya tidningar att dela ut på Söderslätt.

– De flesta hann få sina tidningar i tid men för några blir den försenad några timmar.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons