Annons

Tidigare skolanställd i Vellinge kommun åtalad för sexbrott

En man bosatt i Vellinge kommun sextrakasserade och förföljde under flera års tid en mängd unga flickor. Nu åtalas han för hundratals fall av bland annat sexuellt ofredande och olaga hot.
Vellinge • Publicerad 25 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den åtalade mannen, som är 30, har sedan åtminstone 2014 haft kontakt med unga flickor på sociala medier, där han bland annat förmått dem till att medverka i sexuella konversationer och skicka bilder av sexuell karaktär. Han har även skickat bilder på sitt könsorgan, och ringt och andats i luren.

Mannen misstänks också för försök till köp av sexuell handling av barn, efter att han vid två tillfällen under 2018 försökt förmå en flicka att mot ersättning företa sexuella handlingar med honom.

Annons

Totalt ingår 21 flickor i åtalet, som drabbats mellan 2014 och 2018. Ingen av flickorna har varit över 15 år när mannen kontaktat dem.

Den åtalade har tidigare varit anställd vid en skola i Vellinge kommun, vilket i åtalet anges vara ett av de sätt han samlat in information om flickorna. Han har i kontakten med dem visat att han känner till deras hemadresser, och flera andra saker om dem.

De drabbade flickorna har inte heller vetat vem mannen varit, då han kontaktat dem från falska profiler. Han har vid vissa tillfällen även utgett sig för att vara en vän till de drabbade när han försökt få kontakt med dem.

– Det har gjort det extra obehagligt. Att han varit nära och dessutom gett uttryck för det. Att han sagt att han vet var de bor, vilka vänner de har. Att han har nästlat sig in i deras liv, säger målsägarbiträdet Ulrika Rogland till Sydsvenskan.

Mannen misstänks för en mängd olika brott, bland annat olaga hot, ofredande, kontakt för att träffa barn i sexuellt syfte, sexuellt ofredande och försök till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Han misstänks också för elva fall av olaga förföljelse, som är en rubricering som kan innefatta flera olika brott.

– Det bottnar i en form av stalking, förföljelse. Det kan göras genom flera olika sorters brott. Tillräckligt många ofredande över tid kan anses vara olaga förföljelse, säger kammaråklagare Lena Körner till TA.

Mannen har suttit häktad sedan den 3 augusti förra året.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons