Annons

Tidigare ledning nöjd med utvecklingen

Trelleborg • Publicerad 2 februari 2009

ººBara ett år efter att spjutspetsskolans sjösatts tvingades de dåvarande nämndordförandena att lämna över rodret.

Både Sven Lindkvist (S), före detta ordförande i skolnämnden, och Staffan Cederö (M), före detta ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, ersattes av andra politiker efter valet 2006.

Annons

Varken Lindkvist eller Cederö ser dock någon större skillnad på skolverksamheten i dag jämfört med under deras tid i nämnderna.

– Jag har följt utvecklingen av Trelleborgs gymnasium lite grann och jag tycker att intentionerna verkar vara de samma även om de inte kallar det för spjutspets längre, säger Staffan Cederö.

Han och Sven Lindkvist var även de som fick ta emot delar av den kritik som uppstod i samband med starten av spjutspetsskolan. – Det var ett väldigt ojande från vissa lärarhåll men vi hade de fackliga organisationerna med oss i hela processen, säger Sven Lindkvist.

De två före detta nämnd-ordförandena är nöjda med arbetet de var med och lade grunden till.

– Jag tycker fortfarande att det här är rätt väg att gå för att lära eleverna så mycket som möjligt, säger Staffan Cederö.

Att betygen inte nått upp till de nivåer man från början hoppades på ses inte som ett stort problem.

– Det är klart att betygen kommer att höjas. Men lärare, föräldrar och elever måste ta gemensamma steg, och det gör de genom mentorskapet och den utvecklade föräldrakontakten, menar Sven Lindkvist.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons