"Tidigare har man kört maten kors och tvärs"

Kostutredningen välkomnas av både tjänstemän och politiker i kommunen.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2009

Kommunstyrelsen beslutade i januari förra året att lägga en halv miljon kronor på att göra kostutredningen. Bakgrunden var att kostverksamheten inte är effektiv och att det påverkar både kvaliteten och ekonomin negativt.

– Det handlar inte om att personalen gjort ett dåligt jobb, säger kommundirektören Rutger Persson som är nöjd med utredningen och tycker att den är ett bra underlag för vidare beslut.

Lise-Lotte Guldstrand, kostchef på skolförvaltningen, tror det är bra att en verksamhetschef tar ett övergripande ansvar och att arbetet med måltiderna inom kommunen samordnas.

– Det är bra främst för kvaliteten men även för ekonomin, säger Lise-Lotte Guldstrand som tycker det är positivt att transporterna kan kortas.

Hon får medhåll av kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

– Tidigare har man kört maten kors och tvärs här i kommunen, säger Ulf Bingsgård.

Behovet av en utredning och en förändring av måltidsverksamheten som den ser ut i dag verkar det finnas stor uppslutning kring.

– Jag tror att alla berörda nämnder är införstådda med att något måste göras, säger Lise-Lotte Guldstrand.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.