Annons

Tidigare Gyllespelare döms för misshandel

Vid en fotbollsmatch mellan Gylle AIF och Lilla Beddinge BK förra året blev en Beddingespelare slagen i ansiktet och stampad i bröstet. Nu döms en tidigare Gyllespelare för misshandel.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Vegard Wivestad, Grøtt

Det var i maj förra året som ett bråk uppstod i samband med en fotbollsmatch i division 7 mellan Gylle AIF och Lilla Beddinge BK.

En kontrovers ledde till knuffar mellan två spelare i respektive lag. Därefter ska en spelare i Gylle AIF ha utdelat ett knytnävsslag i ansiktet på en Beddingespelare som föll till marken. Liggandes ska Beddingespelaren blivit stampad i bröstet av den nu dömde mannen.

Annons

Beddingespelaren fick svullnad i ansiktet och blodvite på överläppen samt ömhet och rodnad i bröstet.

Den tidigare Gyllespelaren erkänner att han utdelade knytnävsslaget, men hävdar att han handlade i nödvärn.

Domstolen kan inte utesluta att den tilltalade kände sig hotad av motståndaren, men bedömer agerandet som uppenbart oförsvarligt och dömer honom för misshandel.

Påföljden blir 50 timmars samhällstjänst och skadestånd på 8 908 kronor för kränkning och inkomstbortfall.

Josefine SidhuSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons