Annons

Thomas Petersson drog fullt hus på församlingshemmet

Trelleborg • Publicerad 3 februari 2005
Thomas Petersson roade med en timslång monolog. BILD: TOMAS NYBERG
Thomas Petersson roade med en timslång monolog. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

I 16 år har han kuskat runt i Sverige. Han är handelsresande i skämt. På torsdagskvällen gästade Thomas Petersson Trelleborgs församlingshem.

Aktuell är han i farsen Vem vill inte bli miljonär som ges på Slagthuset i Malmö. Dessutom är han nominerad till en guldmask, som delas ut vid scenartisternas egen gala nästa måndag.

Annons

– Jag har varit stå upp-komiker i 16 år så jag har inga problem med att vara rolig. Det är mitt jobb, säger den 43-årige halläningen, som har en förkärlek till Skåne.

För Trelleborgs Alllehanda berättat han att kan tänka sig att bli bofast i Skåne i framtiden. Nu äger han en gård utanför Halmstad, men vill gärna röra på sig söderut.

– Varför inte? Skåne är vackert och jag känner mig hemma här. Kanske blir det Helsingborg, möjligen Ystad. Eller varför inte Trelleborg?

Det var inga svårigheter för publiken i församlingshemmet att dra på smilgroparna och skratta högljutt när Thomas Petersson tog tiljan i besittning.

– Det blir svårt för mig nu när jag är i ett heligt hus. Det gäller att passa sig så att det inte slinker in en massa svordomar när jag snackar, inledde han.

Därefter fick han en stor del av de församlade åskådarna att klämma i refrängen till psalmen Pärleporten.

Johan Persson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons