Annons

TFF-utrustning stals från Vångavallen

TFF:s fotbollsskor - både nya och begagnade - och annan spelarutrustning stals under måndagen, då nycklarna till Vångavallen kom på drift.
Trelleborg • Publicerad 8 februari 2005

Inbrottet på Vångavallen skedde någon gång mellan klockan 21 och 22 på måndagskvällen, då idrottsplatsen ännu var öppen. Någon har då gått in och brutit upp ett skåp i ett av omklädningsrummen, där de fått tag i den nyckelknippa som tillhör TFF:s materielförvaltare.

Med nycklarna har de sedan enkelt kunnat ta sig in på TFF:s kontor och i förråd.

Annons

Tjuvarna har rotat runt bland lådor och i skåp, och vräkt ut allt de inte velat ha på golvet. Bland det försvunna finns en ännu okänd mängd fotbollsskor, joggingställ, badtofflor, strumpor och shorts. Det mesta var helt ny utrustning av märket Puma, dock inte försedd med TFF:s emblem. En del av spelarnas badtofflor hittades kastade i Östervångsparken intill arenan, men de dyrbara skorna – ett par kan kosta över 2200 kronor – är och förblir borta. Liksom den värdefulla nyckelknippan.

– Jag fick själv ringa en kollega för att komma in på tisdagsmorgonen, berättar en bedrövad Jan Lagerborg, fotbollslagets materialförvaltare.

– Jag har mått dåligt hela dagen, fortsätter han. Här står man med ansvaret för klubbens materiel, och så vet man inte ens var nycklarna är. Och de nycklarna går inte bara till oss, utan till lite varstans.

– Nu är det en väldig massa låskolvar som måste bytas, och det blir en väldig kostnad för oss. Klubbens kassaskåp har tjuvarna dock inte gått på, och man har ratat en del mer självklara kapitalvaror som fanns på kontoret.

– Det känns väldigt olustigt när de varit inne så här, kommenterar Jan Lagerborg. Nu kan de dessutom komma tillbaks när som helst tills vi fixat låsen. Men tills dess kommer vi att hjälpas åt att vakta här.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons