Annons

Tenor tog ton till sista krysset

Hotande regnmoln och starka vindar hindrade inte publiken att bänka sig framför Stadsparksscenen under säsongens sista sommarkonsert. För avslutningen stod Trelleborgs musikkår och tenoren Joachim Bäckström.
Trelleborg • Publicerad 29 augusti 2011
Joachim Bäckström är omtyckt i sin hemstad och lockade, trots vädret, många till Trelleborgs musikkårs musikkryss i Stadsparken på måndagskvällen.
Joachim Bäckström är omtyckt i sin hemstad och lockade, trots vädret, många till Trelleborgs musikkårs musikkryss i Stadsparken på måndagskvällen.Foto: Jenny Isaksson

I god tid till klockan 19 började vallfärden till området framför scenen i stadsparken. I bilar, på cyklar och till fots kom publiken välutrustade med regnkläder, filtar, uppfällbara stolar och nyvässade pennor. En dam hade till och med tagit med sig kökspallen för att slippa trängas på bänkarna.

– Ikväll har vi nordiskt tema. All musik är från Sverige, Norge, Danmark och våra andra nordiska grannländer, sade konferencieren Bertil Ahlberg innan han ställde den första frågan till krysset.

Annons

– Vi börjar på Bertil fyra, sade han och bad om namnet på den danske kronprinsen.

En halvtimme in i programmet började det droppa från himlen och alla fick brått att fälla upp luvor och paraplyer.

– Ni ser ut som små kålmaskar allihop, sade Bertil Ahlberg och möttes av ett skratt.

Det höstlika vädret kändes nästan symboliskt när de sista rutorna i musikkrysset var färdigifyllda.

– Det här var lätt. Vi har gjort alla kryssen i år i alla fall, sade Nisse Willasson från Trelleborg efter att han fyllt i säsongens sista bokstäver.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons