Annons

Temperaturen sjunker i Trelleborg – kan bli minus tio

Den som ska upp tidigt till jobbet på fredagsmorgonen gör rätt i att ta på sig ordentligt. Vintervädret har nått Trelleborg och helgen börjar ruggigt kallt enligt SMHI.
Trelleborg • Publicerad 15 december 2022
Temperaturerna fortsätter neråt.
Temperaturerna fortsätter neråt.Foto: Anders Wiklund / TT

Det närmar sig jul och klassiskt vinterväder med kall luft ligger över Skåne. Här allra längst ner i söder innebär det temperaturer runt nollan. Men nu väntas det bli ännu kallare.

– Natten till fredag kan det gå ner till sju, åtta minusgrader, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Annons

Kylan håller i sig under dagen och på förmiddagen kan temperaturen sjunka så lågt som till minus tio. Under lördagen tilltar vinden och efterhand kommer mildare luft in. I början av nästa veckan ser temperaturen ut att stiga upp på plus och även regn kan falla.

Här saknas innehåll

Trots den milda inledningen av julveckan finns det fortfarande chans till en vit jul, även om det enligt Linus Karlsson är väldigt osäkert.

– Andra halvan av veckan kommer återigen kyligare luft och minusgrader. Men det finns en del osäkerheter kring nederbörden, säger han.

Alva AndersdotterSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons