Annons

Telia tar ner telefonkiosker

Telia tar ner var tredje telefonkiosk i Trelleborg.Bakgrunden är att allt fler använder sina mobiltelefoner istället för automaterna, skriver Telia i ett brev till Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 7 juni 2002

Minskat ringande i telefonautomaterna har lett till att verksamheten går med kraftig förlust för Telia. Trots att förlustbringande telefonkiosker redan tagits ned har förlusten för Telia på telefonautomaterna under det senaste året uppgått ill 40 miljoner kronor. Telia menar att sådana förluster inte kan accepteras i det långa loppet. - Efter en genomlysning har Telia beslutat att genomföra en betydande minskning av verksamheten, skriver Telia i brevet till Trelleborgs kommun. Målet är att verksamheten med telefonautomater ska gå plus minus noll efter att ett antal telefonkiosker plockats ned. I Trelleborgs kommun finns för närvarande 39 telefonautomater. 13 av dem tänker Telia montera ned. Bild:TOMAS NYBERG Att färre ringer på telefonautomaterna beror på att allt fler skaffar mobiltelefonabonnemang. I Sverige finns numera över åtta miljoner mobilabonnemang, enligt Telias brev. I motsvarande grad har ringandet i telefonautomaterna minskat. Av de 13 telefonkiosker i Trelleborgs kommun som ska plockas ned finns fem i huvudorten. Det är automaterna på Västergatan/Tommarpsvägen, på Gamla Torg, på Algatan 3, på Djäknegatan och på Stortorget. Kiosken på Dalabadet ska också plockas ned enligt planerna. Telia tänker även montera ned telefonautomaterna vid vandrarhemmet, på Ängavägen och vid hamnen i Smygehamn, vid Granhyddan i Beddingestrand, på Skateholms camping, i Södra Åby och i Gislövs hamn.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons