Annons

Telemast överklagas efter tre år

I maj 1999 fick Telia Mobile AB bygglov för en GSM-mast söder om Gasells byggnader i Anderslöv. I mars 2002 överklagar en Anderslövsbo bygglovet till länstyrelsen och kräver att masten flyttas minst fem kilometer.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

Överklagandet gäller en 42 meter hög radiomast med teknikbyggnad som Telia Mobile AB fick bygglov för i maj för tre år sedan. Länstyrelsen, militära myndigheter och Luftfartsverket hade godkänt förslaget. Högsta bygghöjd för området är normalt 12 meter, enligt detaljplanen. Byggnadskontoret, liksom byggnadsnämnden, ansåg att höjden var en sådan mindre avvikelse som byggnadsnämnden kan besluta om. BILD: TOMAS NYBERG För knappt ett år sedan kom Telia Mobile in med en ansökan om förlängning och ändring av bygglovet. Eftersom dåvarande Skånska Lantmännen och Gasell Profil tillsammans med kommunen kommit överens om en fastighetsförändring ändrades placeringen av masten lite. Även det godkändes av kommunens byggnadsnämnd. Masten restes. För en månad sedan läste en Anderslövsbo en artikel i Sydsvenskan och Skånskan som ledde till att hon skrev till kommunen och överklagade byggnadsnämndens beslut att godkänna masten. Hon kräver att masten flyttas så långt från Anderslöv som möjligt, helst fem kilometer. Överklagandet har nu nått Länstyrelsen i Malmö.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons