Annons

Tekniska prylar ligger överst på önskelistan

MP3-spelare, kameramobil och plasma-tv. Det är elektronik som ligger överst i julklappssäcken i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 15 december 2004
Klass SPO2c på Söderslättsgymnasiet sammanställde i går sin marknadsundersökning om årets julklapp. Bild: Mårten Svemark
Klass SPO2c på Söderslättsgymnasiet sammanställde i går sin marknadsundersökning om årets julklapp. Bild: Mårten SvemarkFoto: 

MP3-spelaren blir årets julklapp i Trelleborg. Åtminstone enligt klass SPO2c:s marknadsundersökning. 1 308 trelleborgare fick svara på frågan vad de tror blir årets julgåva och 20 procent svarade MP3-spelare, tätt följt av mobilkameran som fick nästan lika många röster. Och svaren var väntade.

– Jag blev inte alls förvånad. Att det skulle bli något elektroniskt visste man ju, säger Sandra Larsson.

Annons

Hela 75 procent av alla tillfrågade under 25 år tippade på elektroniska prylar. Plasma-tv:n kom på tredje plats med 16 procents röster, därefter digitalkameran och tv-dataspelet.

- En del hade ju hört att julklappen i hela Sverige blir plasma-tv:n, så det har säkert påverkat svaren en del, tror Magdalena Winell.

Teknikprylarna sjunker dock i popularitet med åldern. Bland de tillfrågade mellan 25 och 65 år röstade 35 procent på teknik, och i gruppen över 65 år var endast 10 procent inne på den linjen.

- Många av de äldre valde mer traditionella alternativ, som böcker och resor, berättar klassens ekonomilärare Håkan Elleström.

Intressant är kanske att hela tio procent av de tillfrågade kvinnorna röstade på smycken, men det alternativet nämndes inte av en enda man. Intresset för tekniska julklappar verkar dock vara ganska jämt fördelat mellan könen.

Camilla Erkenfeldt Widestrand

0410-545 41

camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons