Annons

Tekniska nämnden lovar bättring

Eric Samuelson (M), ordförande i kommunens tekniska nämnd, berättar att alliansen aktivt arbetar med att förebygga brott genom att se över belysningen i Trelleborg. Ett arbete han själv ser som avgörande i förebyggandet av våldsbrott.
Trelleborg • Publicerad 29 oktober 2009

TRELEBORG. – Vi satsar ungefär en halv miljon kronor per år på så kallad "social belysning". Alltså att trelleborgarna ska känna sig trygga på kvällarna helt enkelt.

– Jag har själv propagerat en hel del för frågorna i kommunfullmäktige. Det är en personlig hjärtefråga för mig, säger Eric Samuelson.

Annons

I vilka områden fokuserar ni era krafter?

– Än så länge har vi installerat ny belysning vid Garvaregården, i Stadsparken och på Övre. Men det finns fortfarande en del att göra så klart.

Kände du till att området runt Bastionskolan var så dåligt belyst?

– Nej, det gjorde jag inte, men nu när du berättar det så ska jag omedelbart ta upp det med förvaltningschefen. Det är en förutsättning att alla ska kunna känna sig trygga, tycker jag.

Lucas Dietrichson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons