Annons

Tekniska nämnden höjer ribban

Tekniska förvaltningen och tekniska nämnden höjer ribban i sin plan för åren 2011-2013.
Trelleborg • Publicerad 27 september 2010

– Vi känner stor optimism och framtidstro, säger Martin Nilsson, teknisk chef i Trelleborg.

När det gäller den del av tekniska förvaltningens arbete som finansieras med skatter har man under de senaste åren arbetat bland annat med att förbättra trafiksäkerheten och renovera och göra i ordning lekplatser. Det arbetet intensifieras nu.

Annons

– Vi höjer målen. Tidigare har vi strävat efter en tillfredsställande trafiksäkerhet. Nu siktar vi på att trafiksäkerheten i kommunen ska vara hög, säger Martin Nilsson.

För åren 2011 till 2013 finns det cirka fem miljoner kronor per år i planen för åtgärder för att förbättra trafiksäkerheten.

När det gäller den delen av verksamheten som finansieras av taxor är det framför allt elnätet som kommer i fokus. I de västra delarna har elnätet nått sin gräns på grund av de många utbyggnaderna. Om Maglarps strand ska byggas ut krävs en ny fördelningsstation.

Även vattnet kan bli en fråga där man måste fatta avgörande beslut inom en snar framtid. Trelleborgs vattenverk når sin produktionsgräns om cirka tio år.

Redan 2013 måste kommunen bestämma sig om man ska satsa på ett eget nytt vattenverk eller gå med i Sydvatten.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons