Annons

Taxi i diket vid Alstad

Snön ställde till det för bilisterna under natten och morgonen. En buss med elva passagerare körde i diket vid Skateholm.
Trelleborg • Publicerad 27 november 2010
Foto: 
Foto: 

Trelleborg

Sammanlagt skedde fem avåkningar på Söderslätt under lördagsnatten och morgonen. Strax efter midnatt kanade en bil av väg 108 i backen vid Minnesberg. En kvart senare ställde sig en lastbil på tvären i samma backe.

Annons

Trafikverket varnade för problem på väg 101 vid Alstad, och där gled också en taxibil från Malmö av vägen.

Vid 6.30-tiden åkte en personbil av E 6 i höjd med Skegrie.

Klockan 8 körde en utländskregistrerad buss av vägen vid Skateholm, öster om Beddingestrand. Bussen hjälptes loss av en plogbil.

Inga personskador rapporterades vid någon av trafikolyckorna. Sammanlagt rapporterades ett 15-tal olyckor in i Skåne.

– Det har varit relativt lugnt i trafiken, det verkar som att folk tar det lugnt och håller sig hemma. De har väl lärt sig efter förra vintern, säger Cindy Schönström-Larsson på polisens länskommunikationscentral.

Även Bengt Andersson, ansvarig för drift och underhåll på tekniska förvaltningen i Trelleborg tyckte att natten var relativt smärtfri. I alla fall på de kommunala vägarna i tätorterna.

– Det är mycket snö, och vi har alla kontrakterade maskiner och några till ute på vägarna. Det ser okej ut, man tar sig fram. Men på landsbygden är det lite värre, särskilt när det fyker, säger Bengt Andersson.

Under natten till lördagen mättes det upp en halv meter snö i Smygehamn och under helgen väntas mer snö, vilket kan leda till fortsatt besvärligt väglag.

På fredagskvällen ställdes busstrafiken mellan Trelleborg och Ystad in, men under lördagen rapporteras busstrafiken i södra Skåne flyta på utan större störningar. På Skånetrafikens hemsida varnar man dock för att buss- och tågtrafiken kan störas under helgen.

Tona Ishaq
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons