Annons

Taxar får flytta till nya hem

De 17 taxar som beslagtogs från en medelåldersman på Söderslätt i förra veckan ska säljas av polisen.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2011
I en fastighet i Trelleborgs kommun fann länsstyrelsens djurskyddsinspektörer 17 taxar i förra veckan.
I en fastighet i Trelleborgs kommun fann länsstyrelsens djurskyddsinspektörer 17 taxar i förra veckan.Foto: Eva Carström

– Jag har själv träffat dem och det var väldigt trevliga hundar. En del har redan omplacerats, säger Marie-Louise Törnblad, civilutredare på polisens tillståndssektion och ansvarig för djurskyddsfrågor.

Några har redan hört av sig och visat intresse för hundarna men enligt Marie-Louise Törnblad har man överlåtit till Djurskyddet i Malmö att hitta lämpliga hem till taxarna.

Annons

– De hjälper oss att hitta bra hem till hundarna, säger Marie-Louise Törnblad.

Polisen är angelägen om att hundarna får nya ägare så snart som möjligt. Inte minst eftersom det kostar pengar när de bor på det hundpensionat som polisen har avtal med.

– Vi får förskottera djurpensionatet och så kräver vi djurägaren på den kostnaden sen, säger Marie-Louise Törnblad.

Det var i onsdags förra veckan som de 17 taxarna tillsammans med en liten fågel beslagtogs från mannen som sedan flera år tillbaka har förbud att ha hundar. Mannen är nu misstänkt för brott mot djurskyddslagen. Tidigare har sammanlagt över 100 taxar beslagtagits från mannen som bedriver vad djurinspektören kallade en "valpfabrik".

Henrik Kilefors
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons