Tatueringar från öst på Östergatan

Små statyer av kinesiska terracottakrigare och en mängd buddhastatyer pryder studion. Det råder ingen tvekan om var Trelleborgs nya tatuerare får sin inspiration ifrån.
Trelleborg • Publicerad 27 juli 2005

Ett svagt surrande fyller rummet där Josh Romero från Skurup sitter bekvämt tillbakalutad i en gammal barberarstol från 1950-talet. Ett tajt vitt linne lyckas inte dölja tatueringarna som fyller stora delar av hans överkropp. Och fler ska det bli.

Johan Paulsson lägger tungan rätt i munnen när han sätter nålen mot Josh Romeros arm. Han är koncentrerad.

– Det blir japanskt fast i västerländsk form, säger han i en av pauserna när han sätter nytt bläck på nålen. Väggen bakom tatueraren och hans kund är prydd med en stor rund rödmålad cirkel och en lycka-till-orkidé samsas med tre terracottakrigare i miniformat. Österlandet är en stor inspirationskälla för Trelleborgs nya tatuerare.

För två veckor sedan slog Johan Paulsson upp portarna till sin studio Sacred Art på den slumrande Östergatan. Och han har haft fullt upp sedan dess. Två kunder varje dag och de kommande två veckorna är fullbokade. Det finns ett sug i Trelleborg av att få kroppen prydd med konst.

– Jag har alltid varit intresserad av bild och tecknat mycket. Då är det ultimata att få rita på någon annans hud, säger Johan Paulsson.

För tre år sedan började han som lärling på en studio i Ystad. Nu har flickvännen dragit över honom till Trelleborg där han bestämde sig för att öppna en eget. Trenderna just nu går mot mycket bokstäver i olika typsnitt. Josh Romero har sitt eget namn på underarmen, flickvännens namn på ena axeln och sonens på den andra.

– Det är också vanligare nu med stora tatueringar. Tjejer kommer in och vill täcka hela ryggen första gången de tatuerar sig, säger Johan Paulsson som tycker bäst om när han får skissa fram motiven själv.

– Men för några dagar sen kom en kvinna i 50-årsåldern in med en bild på rosa bläckfisk, som jag gjorde direkt. Det var lite annorlunda, säger han och skrattar.

Kristofer Naess

0410-545 00

kristofer.naess@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.