Annons

Tät trafik vid Skattemyndigheten

Trafiken var under måndagskvällen nästan lika stor runt Skattemyndigheten som runt Vångavallen. Trots möjligheten att deklarera både via datorn och mobiltelefonen väljer många fortfarande att lämna in sina papper direkt till myndigheten och ofta i sista sekunden.
Trelleborg • Publicerad 3 maj 2004

Bilarna cirklar i en jämn ström runt Skattemyndighetens lokaler på Östergatan-Glasbruksvägen. En del kommer cyklande medan andra passar på att lämna deklarationerna när de vallar hunden. 975 000 svenskar valde i år att deklarera på elektronisk väg men desto fler gjorde nog precis som vanligt. Det vill säga väntade in i det sista och lämnade in papperna under måndagskvällen. - Vi kom på klockan 18 att vi måste deklarera men vi har pratat om det i 14 dagar. Det går så lätt så varför ska man ta tid till det, säger Kerstin Barber. Hon tycker det känns som att man har bättre koll på siffrorna om man använder pappersblanketterna men kan trots det tänka sig att deklarera med hjälp av datorn framöver. Kerstin Barber brukar som många andra, vänta in i det sista men för några år sedan var det nära att deklarationen glömdes bort helt och hållet. - Då var klockan över 22 när vi satte igång. Vi fick ta bussen in och taxi hem, säger Kerstin Barber. Även Malin Molander hör till skaran som brukar lämna in deklarationen sista dagen. - Det är väl en sak man skjuter upp eftersom det är enkelt gjort, säger Malin Molander. Ett 50-tal personer stoppar in sina kuvert och blanketter under tiden Allehanda är på plats utanför Skattemyndigheten.Karin Göransson hade tänkt använda datorn men så blev det inte. - Nej jag har inte gjort det på grund av att vi håller på att byta dator just nu, säger Karin Göransson. Precis som så många andra är deklarationssysslan något som skjuts upp så länge som möjligt. - Och så var det fint väder i helgen. Sedan har man andra som man hjälper med deklarationen och då tar man sin egen sist, säger Karin Göransson innan hon låter sina tre kuvert glida ner i brevinkastet. Nästa år kanske det blir ett knapptryck på datorn istället.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons