Annons

TA:s kulturpris: Öppet för förslag

I fjor var det en författare och lärare från Söderslättsgymnasiet som tog hem priset. Vem blir det i år? Nu kan läsarna nominera kandidater till Trelleborgs Allehandas kulturpris 2019.
Trelleborg • Publicerad 22 september 2019
2018 års vinnare av Trelleborgs Allehandas kulturpris, Mattias Edvardsson på scen i Söderslättshallen. I bakgrunden TA:s platschef Bert Westerberg.
2018 års vinnare av Trelleborgs Allehandas kulturpris, Mattias Edvardsson på scen i Söderslättshallen. I bakgrunden TA:s platschef Bert Westerberg.Foto: Tomas Nyberg

Torsdag 21 november går Trelleborgsgalan av stapeln igen på Söderslättshallen. På scenen inför partyglatt festfolk står då inte bara artisten Ace Wilder, utan även en hoper prisvärda talanger från kulturen, idrotten, föreningslivet och näringslivet.

Nominerade till ett av galans tyngsta pris, TA:s kulturpris på 25 000 kronor, var i fjor kyrkomusikern Peter Svensson, paret Pelle och Solveig Daun som driver Galleri Fågel i Beddingestrand samt författaren Mattias Edvardsson. Den senare, som också är gymnasielärare i psykologi och svenska, tog hem spelet.

Annons

För ”en romankonst stadd i stadig utveckling, där läsaren berörs på djupet av en gastkramande resa till randen av det själsliga mörkret”, löd motiveringen. På galan lästes ett stycke ur Edvardssons senaste roman ”En helt vanlig familj” av skådespelaren Michael Jansson, Malmö Opera och Lilla Beddinge Teater.

Fram till och med 27 september kan läsare nominera nya kandidater till priset. Tänkbara är någon begåvad kulturutövare, person eller förening med koppling till Trelleborg eller Söderslätt, som kan tänkas behöva lite uppmuntran för att utvecklas vidare, eller som betyder mycket för kulturlivet i vår del av världen.

Nomineringar kan mailas, med motivering och adressuppgifter till både nominerad och nominerande, till kultur@trelleborgsallehanda.se senast fredagen den 27 september.

Lisa Romée på Trelleborgsgalan 2017.
Lisa Romée på Trelleborgsgalan 2017.Foto: Sara Johari

Tidigare kulturpristagare

2018 Författaren Mattias Edvardsson.

2017 Journalisten Kim Wall (postumt).

2016 Filmaren Jan Troell.

2015 Musikalartisten Linnea Larsdotter Mikkelä.

2014 Skådespelaren och sångaren Rasmus Mononen.

2013 Trellebelle Ukulele Orchestra.

2012 Sångerskan Lisa Romée.

2011 Saxofonisten Fredrik Kronkvist.

2010 Konstnären Josefine Skön.

2009 Operasångaren Joachim Bäckström.

2008 Bluesmannen Svante Sjöblom.

2007 Rockbandet Precious.

2006 Trelleborgs Symfoniorkester.

2005 Musikalartisten Linus Fagerström.

2004 Piggsvinsteatern.

2003 Pianisten Rasmus Borg.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons