Tångrensning i Dalköpingeån

Under en längre tid har tången blockerat strömmen i Dalköpingeån. Det har väckt besvikelse hos såväl flanörer längs vattendraget som sportfiskare.
Trelleborg • Publicerad 23 oktober 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Klagomål som rör det dåliga trycket i ån har kommit in till Kommunal teknik, både via telefonsamtal och mejl. - Det har varit dåligt flöde ända sedan i somras. Det har till stor del berott på att det varit torrt och att vattnet i ån sjunkit rejält, säger Inge Heide, sportfiskare som ofta vistas vid åns mynning, bland annat nere vid Östra Stranden i närheten av Åhus. - Det syns mer havsöring när det är bättre tryck och mer vatten i ån. Norr om Brosjödal är det knappt inget vatten alls, fortsätter Heide. Sent i onsdags eftermiddag försökte några arbetare från Kommunal teknik råda bot på problemet. - Vi har försökt plocka bort så mycket tång som möjligt. Det är marigt med Dalköpingeån. Tidigare var mynningen igenkorkad, men jag hoppas att det är bättre flyt i ån nu, säger Lars Thysell som är chef för VA-avdelningen på Kommunal teknik.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.