Tangotoner i skolans hjärta

I svarta kostymer och hattar, med dragspelen på magen gick de upp på scen. Det var nästan fullsatt när Bodil Bendixon, även kallad Tangotanten, och Thord Sölvesson gav en föreställning i tangons tecken på Sundsgymnasiet på torsdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 26 februari 2009
Bodil Bendixon och Thord Sölvesson inledde kvällen med ett tango-medley som fick publiken att sjunga med. Det innehöll både dansbands-, schlager- och Evert Taube-tango. Bild: Tomas Nyberg
Bodil Bendixon och Thord Sölvesson inledde kvällen med ett tango-medley som fick publiken att sjunga med. Det innehöll både dansbands-, schlager- och Evert Taube-tango. Bild: Tomas NybergFoto: 

- Det är helt underbart att komma hit, till scenen mitt i matsalen. Det är skolans hjärta, och det passar väldigt bra ihop med tangon, säger Bodil Bendixon.

Scenen, från vilken de två musikanterna bjöd på både sång och fakta om tangon, badade i rött ljus.

- Det är härlig musik, säger Eva Jönsson från Höllviken.

Hon tittade på showen tillsammans med maken Börje Jönsson samt vännerna Eva Palm och Lennart Palm.

Till tangotonerna åt publiken sin medhavda picnic. I sällskapet Jönsson/Palm innebar det pastasallad med kalkon och mango.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.