Annons

Tångberg vid Dalabadet upprör

Varför ska tången från Skåre dumpas vid Dalabadet? Det undrar arga trelleborgare som hört av sig till Trelleborgs Allehanda.
Trelleborg • Publicerad 5 juli 2006
Tånghögar upplaggda vid Dalabadet Bild: Claes Nyberg
Tånghögar upplaggda vid Dalabadet Bild: Claes NybergFoto: 
Foto: 
Bakom den här skylten ar tånghögar lagts upp vid Dalabadet Bild: Claes Nyberg
Bakom den här skylten ar tånghögar lagts upp vid Dalabadet Bild: Claes NybergFoto: 

– Det finns ingen annanstans att lägga den, säger fritidschefen Göran Ling.

I tisdagens tidning berättade Trelleborgs Allehanda om arga Skårebor som gått i taket för att tång dumpats ovanpå vegetationen på stranden öster om hamnen.

Annons

Nu tas tången bort, men placeras i stället på en uppläggningsplats vid Dalabadet. På gräsmattan där valborgsmässobålet brukar vara, och bara ett stenkast från hyrstugorna och gångstigen norr om stranden.

Ironiskt nog finns en skylt med texten "tippning av avfall förbjudet", när man kör ned till dumpningsplatsen.

Placeringen av tången har fått folk vid Dalabadet att reagera och höra av sig till TA. Läsarna menar att placeringen är orimlig med tanke på närheten till stugorna och man undrar varför Skårebornas tång ska läggas vid Dalabadet.

Fritidschefen Göran Ling menar att kommunen inte har något val. Tången måste placeras där.

– Det är ett av de få ställen vi fått dispens av länsstyrelsen att lägga tången på. Alternativet är att vi inte tar upp tången alls, men det tycker vi vore synd och skam, säger Göran Ling.

Att åka till tippen med tången går inte.

– Där kan man inte ta vara på det, där finns inte den typen av anläggning, säger Göran Ling som hoppas att man kan ta bättre vara på tången om några år genom att omvandla den till biogas.

Kommunen letar just nu efter andra platser att placera tången, under tiden får Trelleborgarna och turisterna vid Dalabadet leva med tången. Enligt Göran Ling kommer lukten att avta så länge man inte transporterar den eller rör i den.

Andreas Mårtensson

0410-545 27

andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons