Annons

Tandreglering flyttas till Malmö

Trelleborgare med tandställning måste från och med nästa år åka till Malmö. Specialisttandvården flyttar till Södervärn.
Trelleborg • Publicerad 21 mars 2012
Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX
Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX

– Vi har märkt att det är svårare att rekrytera till mindre enheter. Folk vill jobba i team där de kan utvecklas. Vi vill samla verksamheten för att det ska bli attraktivt att arbeta där, säger regionråd Catharina Blixen-Finecke (M).

2013 flyttas den specialisttandvårdstjänst som finns i Trelleborg till Malmö. Denna tjänst är på 75 procent. Trelleborgare med tandställning kommer alltså bli tvungna att ta sig till Södervärn för kontroller. Men en specialisttandvårdsassistent kommer att finnas kvar på Folktandvården i Trelleborg en dag i veckan.

Annons

– Assistenten kommer att göra den första kontrollen och samla ihop de som behöver tandreglering. Sedan sker resten i Malmö, säger Catharina Blixen-Finecke (M).

Samma sak gäller för boende i Vellinge och Svedala. De som behöver tandställning får bege sig in till Malmö.

Finns det planer på att flytta all tandvård från Trelleborg och samla den i Malmö?

– I dagsläget har vi inte diskuterat det än, säger Catharina Blixen-Finecke.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons