Annons

Tända ljus hedrade narkotikans offer

"Det är inte så ofta man tänker på dem som dött av droger när man tänker på vilket bra liv man själv har", säger Charlotte Rasmussen, medlem i IOGT-NTOs kamratförening Allians i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 29 oktober 2009
Foto: 
Ett tiotal personer samlades på Olofs Palmes plats under torsdagskvällen för att hedra minnet av människor som dött av droger.
Ett tiotal personer samlades på Olofs Palmes plats under torsdagskvällen för att hedra minnet av människor som dött av droger.Foto: 

TRELLEBORG. För tredje året i rad arrangerade IOGT-NTO i går en riksomfattande högtidsstund för att uppmärksamma dem som dött på grund av narkotikamissbruk.

I Trelleborg tändes ett hjärta format av marschaller med ett kors i mitten och kyrkoherde Gustaf Centervall höll ett tal inför det tiotal personer som samlats på Olof Palmes plats.

– Egentligen befinner vi oss i ett sort sammanhang här när vi hedrar alla dem som fallit offer för droger. Man kan inte säga att den ene är viktigare än den andre och man kan inte mäta sorg, sade han.

Gustav Svensson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons