Annons

Tall sökes till lokal teater

Lilla Beddinge teater annonserar efter en tall i rätt storlek och stil till sin scen. De kommer att såga ner den och frakta hem den.
Lilla Beddinge • Publicerad 15 april 2019
Arkiv bild: Tall.
Arkiv bild: Tall.Foto: Thorsten Persson

– Vi tänkte oss en julgransvariant. Den ska stå i en stor balja med vatten, säger Rasmus Mononen från lilla Beddinge teater.

Han berättar att de från början hade tänkt sig en björk. De skulle då ta bort alla bladen och ersätta dem med konstgjorda, men de insåg att det skulle bli ungefär 30 000 blad och att det skulle bli för mycket jobb. Det var då tallen kom upp på tapeten, för barrträd håller längre.

Annons

– Tall blir egentligen bättre. Det blir mer naturligt eftersom föreställningen ska utspela sig i Beddingestrand, menar Rasmus Mononen.

Dramat där tallen ska vara med heter ”Min vän Fascisten” och handlar om en grupp unga vuxna från medelklassen som kommer till Beddingestrand för att fira midsommar, så som de har gjort i många år. Väl där får de oväntat besök.

– Det är alltid svårt när man ska leta träd. Cirka fem meter högt med rejäl krona och rätt bas är vad vi vill ha. Vi har fått många svar på vår annons men vi har ännu inte funnit rätt träd, berättar Rasmus Mononen.

Annonsen ligger på Facebook i gruppen ”Vi som bor i Beddingestrand”. För mer information kan man gå till www.lillabeddingeteater.se.

Cecilia KronvallSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons