Talangfull start på TA-chansen

Det är ingen riktig sommar utan allsång. Minst 300 musikdiggare bänkade sig i Stadsparken på onsdagskvällen för att sjunga och se de första tävlande i TA-chansen.
Trelleborg • Publicerad 3 augusti 2006
Spelade saxofon och sjöng låten Nature boy gjorde Linus Ask, 13 år, från Vellinge, som blev publikens favorit.
Spelade saxofon och sjöng låten Nature boy gjorde Linus Ask, 13 år, från Vellinge, som blev publikens favorit.Foto: 
Sofie Berggren segrade i sin ålderskategori med Right here, right now.
Sofie Berggren segrade i sin ålderskategori med Right here, right now.Foto: 
Bengt Berggren fick chansen att sjunga ut när Malena Björner kom förbi. BILD: TOMAS NYBERG
Bengt Berggren fick chansen att sjunga ut när Malena Björner kom förbi. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 
Anna Hertzman, som sjöng låten It takes a little time, vann den ena klassen.
Anna Hertzman, som sjöng låten It takes a little time, vann den ena klassen.Foto: 

Efter det dramatiska regnvädret under eftermiddagen kikade solen fram på himlavalvet lagom till starten på TA-chansen och den kominerade allsångskonserten som ackompanjerades av Söderslätts musikkår, dirigerad av Michael Nordberg.

– Kul att se er alla, inledde Malena Björner, allsångsledare, som vant kryssade mellan träbänkarna i publikhavet för att fånga upp sångsugna stämmor i mikrofonen. Allsånger som den käcka Öppna ditt fönster och välkända Tyrolerhatten ljöd bland publiken, samtidigt som påfåglarna och ändernas skri hördes ett stenkast därifrån, vid dammarna i riktning mot Axel Ebbe konsthall.

Det blev en riktig rivstart av deltävlingen i TA-chansen, vars final avgörs lördagen den 26 augusti under Palmfestivalen. I 10-14-års-klassen tävlade Linus Ask, 13, från Vellinge, Sofie Berggren, 12, från Skurup samt trelleborgskan Sofie Josefsson, 14.

Segrade gjorde Sofie Berggren, som tävlade med en tolkning av Right here, right now, låten som blev känd tack vare tjejen Agnes Carlsson som vann tv-talangtävlingen Idol förra året. I den andra klassen, för ungdomar mellan 15 och 20 år, uppträdde Anna Hertzman, 18, från Ystad och Julia Björnsson, 15, från Höllviken.

Av dessa båda talanger var det Anna Hertzman som vann med framförandet av låten It takes a little time.

Juryn för kvällen utgjordes av tre män: TA:s nöjesredaktör Lars Thulin, Kenneth Björner och Victor Ståhl-Segerhagen.

De trenne tyckarna var eniga om att sångröst och karisma är viktig i bedömningen.

– Den artistiska känslan och närvaron på scen är viktig, betonade Kenneth Björner. Publiken klämde i rejält när Evert Taubes Den glade bagar'n , Schottis på Valhall och Sommar, sommar, sommar spelades.

Förutom Söderslätts musikkårs framföranden fanns sångerskan Sara Heurlin på scenen, för att köra när allsångslåtarna spelades. – Det är roligt att komma hit och se talangtävlingen. Och sjunga förstås, berättade paret Stig och Siw Ralving och betraktade belåtet de unga artisterna som avlöste varandra framme på estraden.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.