Annons

Talanger tog chansen

Vädrets makter log till slut mot de sångglada som hade sökt sig till Stadsparken. Allsången värmde i blåsten och de tävlande i TA-chansen gav allt.
Trelleborg • Publicerad 14 augusti 2008
Allsångarna trotsade regn och blåst.
Allsångarna trotsade regn och blåst.Foto: 
Fanny Wilhelmsson sjöng Empty Room. Bild:Tomas Nyberg
Fanny Wilhelmsson sjöng Empty Room. Bild:Tomas NybergFoto: 
Malena Björner värmde upp publiken.
Malena Björner värmde upp publiken.Foto: 

"Sommar, sommar, sommar, som en dröm du bleknar bort". Malena Björner inledde i går sommarkonserten i Stadsparken med denna klassiska allsång.

Och nog var det en aning höst i luften, med vindar som kylde ned både publik och Söderslätts musikkår på scenen.

Annons

Akustiken i Stadsparken led av blåsten, men de unga talangerna i TA-chansen lät sig inte bekommas utan levererade trotsigt sina sånger.

- Jag tycker att det är jättebra här i Stadsparken, jag brukar gå hit på allsången. Det är ett ställe i Trelleborg där folk kan mötas, unga som gamla, säger Charlotte Ström.

Hon har lyckats få med sig kompisen Lina Strömberg, som dock verkar mer reserverad inför allsångens välsignelser.

- Det är trevligt, säger hon diplomatiskt.

Ingen av dem vågar dock själva sjunga när Malena Björner kryssar runt med mikrofonen. Söderslätts musikkår överraskade därefter med en svängig version av låten Bohemian Rapsody som fick publikens yngre delar att gunga i takt.

En bit från scen står nyinflyttade paret Ann-Britt och Dietmar Kögel och lyssnar. Sommarkonserten är ett sätt att lära känna sin nya stad.

- Det är trevligt, jättefint att ungdomarna får komma fram, säger Ann-Britt Kögel som också är imponerad av alla blomsterarrangemang.

I TA-chansen inledde Viktoria Vukic med en mäktig ballad av Whitney Houston, ett svårt nummer som hon dock rodde hem med säker hand. Därefter följde Ystadstjejen Fanny Wilhelmsson och Ella Stråberg-Ögren, som båda sjöng Sanna Nielsens låt Empty Room med känsla och inlevelse. Maria Salmis sjöng låten The Rose och gick automatiskt vidare i tävlingen då hon var ensam i sin klass. Senare i omröstningen fick Viktoria Vukic folkets röst och Ella Stråberg-Ögren tog hem juryns gunst. Därmed gick de vidare i tävlingen och får sjunga på Palmfestivalen, förhoppningsvis då i bättre väder.

David Ekberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons